QLA2342 - PCI Configuration Error

Discussion in 'Storage' started by Stephan Weber, Oct 22, 2008.

  1. Hello group !

    i bought a used QLA2342. The card seems to work fine, because the
    sansurfer-application recognizes it correct, but i can't connect to the
    disk i connected to it for testing. Also i can't enter the BIOS of the
    card. When i press Ctrl-Q nothing happens. When i boot my system i get
    the message "PCI CONFIGURATION ERROR". I found out that the nvram should
    be corupted and need to reset. QLOGIC didn't gave the needed information
    (and files) to me, because the card is an OEM-Card.
    So i want to ask if there is any guy here who can tell me how to reset
    the nvram ?

    kind regardes, Stephan
     
    Stephan Weber, Oct 22, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. so what type system is the card made for? It may not even have a BIOS like
    a card for an intel based server might expect.
     
    Cydrome Leader, Oct 27, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Am Mon, 27 Oct 2008 19:01:09 +0000 schrieb Cydrome Leader:
    I don't know if the card was for an intel server or not. On the card is
    only the serial number and, what i found out in the last days, the OEM-
    Product-ID (the card was sold by NetApp, or in a NetApp-System).
    When i have boot my system, the card is found by the sansurfer-
    application and shows the BIOS-Version and the settings.
     
    Stephan Weber, Oct 29, 2008
    #3
  4. so it's a Netapp card. Its not going to have a BIOS like you expect to
    find. This card was made for a dedicated NAS/SAN device, not a PC.

    Your best bet it to just sell the thing to a netapp dealer or user and
    get a normal FC card. If it has a Netapp sticker on it, it's likely to be
    worth more than a normal and plain FC card.
     
    Cydrome Leader, Oct 29, 2008
    #4
  5. Am Wed, 29 Oct 2008 15:42:12 +0000 schrieb Cydrome Leader:
    thanks for the tip ! But at least i bring it to work :)

    If anybody else get into the same trouble:
    -i first updated to the latest BIOS Version for my board (ASUS P5WDG2 WS
    Pro; V0905)
    -after that the order of the PCI-X-Slots had changed, so i did what i
    have planed befor: change the cards in the PCI-X-Slots
    -so now i have the Adaptec 39160 in PCI-X-1 and the QLA2342 in PCI-X-2
    and both are working fine.
     
    Stephan Weber, Oct 30, 2008
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.