LG Muziq Camera Problem

Discussion in 'Gadgets and Technology' started by Core, Mar 27, 2008.

  1. Core

    Core in pounce mode Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2003
    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    24
    Location:
    Akaa, Finland
    Just received two Muziqs from Sprint. One of them takes pictures that does not look right. I am hoping this is something simple to fix.

    It adds green noise into the pictures, but it doesn't look random. Maybe there's a color profile issue or something... B&W pics look normal. Any ideas?

    Pic 1
    Pic 2
     
    Core, Mar 27, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Core

    Nickweb Resident Filmaker Moderator

    Joined:
    Nov 7, 2003
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    27
    Location:
    North Wales, Britain
    ouch, thats not normal. does this happen on an auto setting too? If so, I think there might be a problem with the CCD. It looks to me like when the camera sees a certain shade, it goes crazy, which would indicate to me a CCD chip problem.
     
    Nickweb, Mar 28, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Core

    Core in pounce mode Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2003
    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    24
    Location:
    Akaa, Finland
    The only auto setting is for white balance, but yeah, it's on auto. The preview looks fine, it's only the picture itself that, once taken, looks all messed up. :|

    In camcorder mode, shooting video, it looks normal. Would that still be consistent with a faulty CCD chip?
     
    Core, Mar 28, 2008
    #3
  4. Core

    Nickweb Resident Filmaker Moderator

    Joined:
    Nov 7, 2003
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    27
    Location:
    North Wales, Britain
    not to my knowledge it wouldn't, this is quite odd, I haven't experienced this type of problem before.
    It could be some weird issue with image compression then, which would explain why it happens on still images, but not video clips
     
    Nickweb, Mar 28, 2008
    #4
  5. Core

    Core in pounce mode Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2003
    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    24
    Location:
    Akaa, Finland
    I think you're onto something there. Either way, I RMA'd the phone back to Sprint after they sent me a new one that actually works.
     
    Core, Apr 4, 2008
    #5
  6. Core

    Nickweb Resident Filmaker Moderator

    Joined:
    Nov 7, 2003
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    27
    Location:
    North Wales, Britain
    Glad its been sorted
     
    Nickweb, Apr 4, 2008
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.