Playing Counter Strike Source on Windows 7 Problems

Discussion in 'Hardware' started by Feartheterp, Dec 30, 2009.

  1. Feartheterp

    Feartheterp noob! VIP Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    424
    Location:
    Md
    Hello Everyone at THQ,

    As the topic states Counter Strike Source is giving me problems when I am trying to play online. I just upgraded to Windows 7 cause I was really getting annoyed with Vista. My Laptop performs a million times better and I love it but in Counter Strike Source it hangs up and laggs. I thought it was my unstable wireless connection I was getting from my buddy a few doors down but after I upgraded to Windows Seven I went out and got my own Sprint Connection. I even got there enhanced internet for gaming.
    I don't think its my internet connection that is holding me back but my ping is usually in the stable 100's-120s and it stays in that range. I get 100 frames per second in game but it shows me getting a lot of loss.

    Here are my computer specs:
    Machine name: SEANS-BABE
    Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
    System Manufacturer: Hewlett-Packard
    System Model: HP Pavilion dv6 Notebook PC
    Processor: AMD Turion(tm) X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-87 (2 CPUs), ~2.4GHz
    Memory: 6144MB RAM


    Video Card:
    Card name: ATI Mobility Radeon HD 4650
    Display Memory: 3831 MB
    Dedicated Memory: 1016 MB
    Shared Memory: 2814 MB
    Current Mode: 1366 x 768 (32 bit) (59Hz)

    I went to speedtest.net and ran there test on my Sprint DSL connection:
    Download: 1.87mb p/s
    Upload: .81mb p/s

    I even have there enhanced gaming package. Any help would greatly be appreciated.
     
    Last edited: Dec 30, 2009
    Feartheterp, Dec 30, 2009
    #1
    1. Advertising

  2. Feartheterp

    Core in pounce mode Moderator

    Joined:
    Jun 30, 2003
    Messages:
    1,556
    Location:
    Akaa, Finland
    Have you downloaded the latest Catalyst drivers for your gfx board from ati.amd.com, or are you using whatever came with Windows 7?

    When you say lags, do you mean the action stutters, or you mean lag in network traffic?

    I guess it's because I haven't had my coffee yet, but I just want to be sure whether this is an issue with the network or with graphics. If the latter, check your drivers. If the former, how's your firewall settings? Router/modem? Using OEM drivers for your (presumably onboard) wireless or Windows native? Have you tried a wired connection to see if the problem persists?
     
    Core, Dec 30, 2009
    #2
    1. Advertising

  3. Feartheterp

    Goober THQ's Jester Moderator

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Messages:
    2,863
    Location:
    Texas
    I take it you have net_graph 3 enabled from the console? What kind of choke are you gettting?

    Are you getting any kind of lag from any other Steam game? What if you just played CSS with just bots on a server you setup?
     
    Goober, Dec 30, 2009
    #3
  4. Feartheterp

    Feartheterp noob! VIP Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    424
    Location:
    Md
    Thank you Core and Goober for the thoughts.

    @Core; I will take your advice and make sure I have the latest AMD/ATI drivers.
    As for describing the lagg, when I play it does stutter. Its usually not for a couple secs but like half a sec and the screen just seems shakey. Its deff noticeable and annoying.
    @Goober; Yes I do have net_graph 3 enabled in console. I have played the original Counter Strike and CZ and it doesnt get hung up or anything
    I am usually getting anywhere from 0-20 choke. My in and out are really funky as well.
    Also I am plugged in threw a wired connection although I do have wireless enabled. I have a Sprint Modem which hooks up to my Cisco Wireless Router. Are my internet speeds not good for gaming? Thanks again for the replies guys :)

    UPDATE:
    I installed the newest drivers for AUDIO and VIDEO. I even went to the Sprint Store on base to make sure I was recieving the upgraded version of there internet for gaming and I wasn't so I now have that. My ping has lowered into the 60's which is nice but I am still hanging up when I play. It is not fluid like it should be. On net_graph 3 it shows me getting 0 choke but then all of the sudden I will be moving and my fps goes from 90-100 to 35 and then I get 1 choke or maybe a little more. Is there anything I need to do with windows 7 to make gaming better?
     
    Last edited: Dec 30, 2009
    Feartheterp, Dec 30, 2009
    #4
  5. Feartheterp

    medbor THQ Noob

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    36
    Location:
    Sweden
    what settings are you using in-game? they may have defaulted back to som higher settings during the windows change? i also had troubles once but when i used the native resolution for my monitor there was much less lag...
     
    medbor, Apr 4, 2010
    #5
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Phil

    Counter-strike executable

    Phil, Jan 24, 2004, in forum: Gaming
    Replies:
    1
    Views:
    937
    James
    Jan 24, 2004
  2. ph03nIX

    Counter-Strike

    ph03nIX, Feb 2, 2004, in forum: Gaming
    Replies:
    14
    Views:
    1,324
    Goober
    Dec 19, 2004
  3. RD2DG

    Fps in counter strike

    RD2DG, Jul 6, 2004, in forum: Gaming
    Replies:
    10
    Views:
    2,094
    davi99
    Sep 5, 2004
  4. peter
    Replies:
    4
    Views:
    2,208
    James
    Dec 20, 2004
  5. Lumias

    Counter-strike Problems....

    Lumias, Jan 2, 2006, in forum: Gaming
    Replies:
    13
    Views:
    1,721
    davi99
    Jan 5, 2006
Loading...

Share This Page