Computer Help Forums

Computer Help Forum > Computers > Hardware > LCD screen display "no signal" after boot

Reply
Thread Tools Display Modes

LCD screen display "no signal" after boot

 
 
THQ Newbie

Join Date: Feb 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 7
Thanked: 0


 
      Feb 11th, 05, 3:50 PM
Hi!
Just bought an Acer AL1711 LCD monitor.
Problem: Monitor displays perfect during bootsequence, but goes to "no signal" when the log-in window appears - I therefore conclude that the monitor works...and that the problems has to do with my own settings inside Win

I have WinXp Home Edition and run a Radeon 9200SE graphic card, my old crt monitor has worked just fine.
Resolution is set to 1024x768 - and update to 60 Mhz... - as far as I know this would cause no problems when applying a LCD monitor..
But, I can only run the LCD monitor in vga modus, the monitor goes
to "no signal" as soon as I adjust either resolution or color-bit level...

According to driverguidetool analyzis I have the latest drivers for both graphic card and screen...

Anyone have any clue what may cause this problem?? Thanks in advance!

MrGreen
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Addicted to THQ

Join Date: Apr 2003
Location: Ann Arbor, Mi
Posts: 2,951
Thanked: 1

Fenis-Wolf's Avatar

 
      Feb 11th, 05, 4:01 PM
Have you tried to do the 'Auto Calibrate' on the monitor? Most new LCD's come with the button that does that.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
THQ Newbie

Join Date: Feb 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 7
Thanked: 0


 
      Feb 11th, 05, 4:05 PM
Yes, there is an autocalibrating possibility... only problem is that this function is now working when the monitor has no signal - it works however when booting..
thanks anyway!
 
Reply With Quote
 
Addicted to THQ

Join Date: Apr 2003
Location: Ann Arbor, Mi
Posts: 2,951
Thanked: 1

Fenis-Wolf's Avatar

 
      Feb 11th, 05, 4:13 PM
Perhaps you're feeding it a refresh signal out of its range? Try a refresh rate of like 75 mhz.
 
Reply With Quote
 
Photojournalist

Join Date: Dec 2002
Location: Maine, USA
Posts: 6,662
Thanked: 3

James's Avatar

 
      Feb 11th, 05, 4:14 PM
Quote:
Originally Posted by Fenis-Wolf
Perhaps you're feeding it a refresh signal out of its range? Try a refresh rate of like 75 mhz.
Right, try going into Safe Mode to reset these settings.
 

 
Learn about the man behind the screen.

J&R Ogden Photography
Reply With Quote
 
THQ's Jester

Join Date: Jul 2004
Location: Texas
Posts: 2,863
Thanked: 6

Goober's Avatar

 
      Feb 11th, 05, 6:04 PM
its an ATi radeon, so you should have the catalist drivers, so you should be able to change the settings in there with more options
 

 
www.durangolan.com [DLP]
They don't think it be like it is but it do.
Reply With Quote
 
THQ Newbie

Join Date: Feb 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 7
Thanked: 0


 
      Feb 12th, 05, 1:52 PM
Quote:
Originally Posted by James
Right, try going into Safe Mode to reset these settings.
thanks for prompt reply!

Yes, I did that - and when in safe mode I could actually use the LCD monitor with the new settings. But.. I changed refresh rate to 75 and resolution to 1024x768 - and the lcd monitor automatically adjusted... cool, I thought.. rebooted.. and the same problems occured after initial bootsequence.... sheit...
 
Reply With Quote
 
THQ Newbie

Join Date: Feb 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 7
Thanked: 0


 
      Feb 12th, 05, 1:53 PM
Quote:
Originally Posted by Goober
its an ATi radeon, so you should have the catalist drivers, so you should be able to change the settings in there with more options
thanks - I really thought I had those drivers.. I will check, and come back with an answer.

MrGreen
 
Reply With Quote
 
Photojournalist

Join Date: Dec 2002
Location: Maine, USA
Posts: 6,662
Thanked: 3

James's Avatar

 
      Feb 12th, 05, 3:56 PM
How do you have the LCD hooked up to your card? If it's VGA, hit the auto button, it should adjust itself to display properly. If you have a DVI connection on your computer, use that instead.
 

 
Learn about the man behind the screen.

J&R Ogden Photography
Reply With Quote
 
THQ Newbie

Join Date: Feb 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 7
Thanked: 0


 
      Feb 12th, 05, 5:27 PM
Quote:
Originally Posted by James
How do you have the LCD hooked up to your card? If it's VGA, hit the auto button, it should adjust itself to display properly. If you have a DVI connection on your computer, use that instead.
Its vga - the card has both a dvi and vga connection, I guess the dvi is for tv-out, at least in the LCDs specifications it describes the monitor to be used via vga connection...

I just tried another LCD monitor, this time a HP - same thing happened, but this time the monitor had a flimmering image and displayed "going to sleep"... ..but at least the "no signal" message was not present... although going to sleep and no signal could mean the same problems.... beats me.

Have now installed Ati catalyst... try to find something out tomorrow...
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] OT How to get hi-res screen in full screen cmd prompt display (Windows) dave DIY Computers 5 Jul 25th, 11 5:47 PM
[SOLVED] Multi Monitor display, Card and stand/display recommendations. Usenets DIY Computers 2 Jun 22nd, 07 10:37 PM
Re: No Display output after flash screen Conor DIY Computers 1 Jan 13th, 06 5:01 PM
Re: Screen display seems blurred after reinstalling windows. Ian Roberts PC Hardware 0 Jul 12th, 03 1:49 PM